Søg i denne blog

lørdag den 19. november 2011

Ungarsk gryderet - Pörkhölt

Jeg elsker at prøve nye ting af fra mange steder i verden, og noget af det der kendetegner østeuropa er de gode og smagfulde gryderetter, som man aldrig bliver træt af. Denne er ungarsk og baseret på svinekød og paprika. Den er kraftig i smagen men ikke decideret stærk. Opskriften passer til 4-6 personer.

Ingredienser:
20 g. oliemargarine
1 løg i tynde halverede skiver
1-2 spsk. paprika (gerne rosen eller evt. røget)
900 g. svinekød i tern
1 tsk. koncentreret tomatpure
½ grøn peber i tynde skiver
2 små tomater eller 1 stor i tern
½ spsk. maizena
salt og peber

Fremgangsmåde:
1. Steg løget blødt i margarinen i en gryde.
2. Rør papirka i og tilsæt ½ dl. vand sammen med kødet. Lad det simre ca. 5 min mens der røres jævnligt.
3. Tilsæt kogende vand så det dækker kødet, tilsæt tomater, peberfrugt, pure, salt og peber og læg låg på gryden. Koger 1 time.
4. Rør maizena ud i lidt vand og tilsæt til retten, så den bliver tilpas tyk. Kog igennem og server.

Serveringsforslag: Kartoffelmos og agurkesalat eller bagte rodfrugter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar