Med en kæreste der ser amerikansk fodbold gik det ikke vores næser forbi at denne weekend er Thanksgiving weekend. Og efter en hel del imponerende bemærkninger om diverse traditionelle amerikanske desserttærter besluttede at jeg at prøve en af dem af. Det blev Mud Pie'en. Den minder mest af alt om en cheesecake med en lækker kraftig og tung creme af kvalitetschokolade, kaffe og masser og piskefløde. Så glem alt om sundhed og prøv denne lækkerbisken. Tærten er ikke svær at lave, men hvis man ikke er vant til at arbejde med opvarmning af chokolade og marshmallows bør man følge instrukserne ret grundigt, så intet bliver for varmt. Opskriften passer til 12 personer.
Ingredinser:
200 g. digestive kiks
75 g. smør
200 g. mørk chokolade 70 %
1 dl. kold stærk kaffe
200 g. marshmallows (dem fra Haribo er gode)
4 spsk. mælk
6 dl. piskefløde
Fremgangsmåde:
1. Put kiksene i en frysepose og knus dem med en kagerulle eller hænderne. Smelt smøret og rør det sammen med kiksene. Pres blandingen ned i bunden af en springform med ca. 25 cm diameter og stil på køl mindst 30 min.
2. Smelt chokoladen i en skål og vandbad (se nedenfor). Rør kaffen i.
3. Pisk fløden til en let skum. Den må ikke være for stiv.
4. Hæld mælk og marshmallows i en skål og smelt over vandbad til det er en jævn masse. Det tager et godt stykke tid. Rør jævnligt i massen.
5. Hæld et par spsk. chokolade ad gangen i blandingen og pisk til det er helt jævnt. Fortsæt til al chokoladen er rørt i marshmallowen.
6. Vend flødeskummet i blandingen med en dejskaber til massen er helt jævn og fordel over kiksebunden.
7. Står koldt i mindst 8 timer.
8. Serveres som den er eller med en lille klat flødeskum.
Vandbad: Hæld 3-4 cm. vand i en gryde og bring det i kog. Skru ned for bluset. Plader en skål, der er bredere end gryden, over vandet. Den må ikke nå ned til vandet. Nu kan du smelte chokolade og marshmallows i skålen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar