Søg i denne blog

fredag den 18. november 2011

Tex Mex Pizza

De fleste kan lide pizza, som vi kender dem bedst, men jeg synes det af og til bliver temmelig ensformigt, så der må gerne ske noget nyt. Dette er et af de nyere forsøg på noget alternativ pizza, og den smager fantastisk :) Man kan selv styre hvor stærk pizzaen bliver med valg af tacosauce og evt. erstatte avocadoskiver m. guacamole, hvis man har lyst. Jeg har tilpasset ingredienserne for at skære ned på fedtstoffet, men hvis man ønsker fungerer det også med de fede varianter. Opskriften passer til 4 personer.



Ingredienser:
1 pk. gær
½ tsk. salt
½ tsk. sukker
2½ dl. vand
6 dl. hvedemel

2 tsk. olie
1 finthakket løg
500 g. hakket oksekød (gerne 3-6 %)
1 gl. tacosauce (ca. 4 dl)
1 ds. kidneybønner i lage
250 g. revet ost 13 %
2 avocado
2½ dl. cheasy fraiche 6 %

Fremgangsmåde:
1. Varm olien i en gryde og svits løget et par min.
2. Tilsæt kødet og svits til det er brunt.
3. Skyld bønnerne og lad dem dryppe kort af og tilsæt til kødet sammen med tacosauce. Hæld det i en skål og lad det afkøle.
4. Gær udrøres i lunkent vand (max 37 grader), salt, sukker og mel tilsættes og dejen æltes godt igennem.
5. Del dejen i to og rul dem ud til ca. 30 cm i diameter. Læg på bagepapir.
6. Fordel kødsaucen på dejcirklerne og drys med hakket ost.
7. Bag 10-15 min ved 250 grader, helst på en forvarmet bagesten, men ellers en forvarmet bageplade.
8. Skær avocado i skriver og fordel dem over den varme pizza og server med en klat cheasy fraiche.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar