Søg i denne blog

tirsdag den 18. oktober 2011

Lasagne, fedtfattig med den fede smag

Lasagne er af vores absolutte livretter herhjemme, men en traditionel en af slagsen kan godt blive temmeligt fed, så jeg har eksperimenteret mig frem til denne version. Passer til 2-3 personer.

Ingredienser:
1 løg
2 fed hvidløg
300 g. hakket oksekød 3-6 %
1 karton (400 g.) tomatpassata
Salt, paprika, tørret timian
½ tsk. sambal oelek
200 g. lasagneplader
500 ml Mornaysauce 5 %
200 g. revet ost 13 %

Fremgangsmåde:
1. Løg og hvidløg hakkes og svitses i lidt olie.
2. Kødet tilsættes og svitses med til det er brunt.
3. Tomatpassata og sambal oelek tilsættes og bringes i kog. Koger ved svag varme ca. 5 min.
4. Smages til med ca. 2 tsk. salt, 2 tsk. paprika og 1 tsk. timian.
5. Ca. 1 dl. Mornaysauce fordeles i bunden af et ildfast fad. Et lag lasagneplader lægges over. 1/3 af kødsaucen fordeles over, lasagneplader, kød, lasagneplader, kød, og lasagneplader.
6. Resten af Mornaysaucen hældes over det sidste lag lasagneplader og osten drysses over.
7. Gratineres 30 min ved 200 grader midt i ovnen. Hviler 5 min inden servering.

Serveringsforslag: Blandet salat, tomatsalat eller bagte rodfrugter og evt. godt brød eller hvidløgsbrød.

2 kommentarer:

  1. Denne opskrift kan varmt anbefales! Som fast forsøgskanin/kæresten er jeg evigt forundret over hvordan Tina formår at undgå at maden smager 'light'. Denne lasagne er en af de absolut bedste jeg har smagt, og det fra en gut der ELSKER mornaysauce og dobbelt ost.

    SvarSlet
  2. Man kan erstatte lidt af kødet med revne gulerødder og måske et par stænger meget finthakket bladselleri hvis man tør.
    De alm. lasagneplader kan erstattes med fuldkornsplader (der skal evt lidt mere tomat i, da pladerne suger mere væde i fuldkornsudgaven), så bliver det en del sundere.
    Evt kan man nøjes med kun at komme ost eller mornaysauce øverst og undlade det imellem lagene.

    Sådan laver vi det ihvertfald hjemme hos os og det er altid et hit:)

    SvarSlet